Podere Loghino

Podere Loghino is een klassieke Toscaanse boerderij met een hooischuur (fienile). De boerderij en de fienile zijn apart te huur.

Ooit was de boerderij een gemengd bedrijf met landbouw, veeteelt, wijnbouw en olijventeelt. Daar waar nu de huiskamer is, was vroeger de stal waar de ossen stonden om de ploegen en de karren te trekken. De laatste kar die we aantroffen staat nu aan de rand van het terrein, naast het laatste grote ouderwetse wijnvat. Bij de hoofdingang, die uitkomt in de keuken, was vroeger de pizzabakkerij en de benedenslaapkamer was een opslag van kippenvoer. Alleen de cantina is nog in de originele staat, maar die is nu het domein van Ezzio, onze pachter van de wijn- en olijvengaard.

Voor de cantina ligt het door ons aangelegde terras – evenals de deur vanaf de stalla naar het terras. De boerenfamilie woonde in het bovenhuis aan de achterkant dat geheel vernieuwd is toen de vroegere pachter Livio Barberini het in 1962 van zijn baas kocht. Hij liet toen ook een ‘moderne’ verwarming aanleggen, houtgestookt! Aan het terras in het stookhok kun je die nog goed functionerende kachel zien. Het achterste gedeelte van de boerderij is twee eeuwen oud, goed te zien aan de dakpannen.

 

Interieur & kamers
Op de begane grond van de podere is de grote huiskamer en een van de vijf slaapkamers. De overige vier slaapkamers zijn op de eerste verdieping; één met meerdere bedden. Op beide verdiepingen bevinden zich een keuken en een badkamer. In mei 2009 is ook de zolder verbouwd inclusief sanitair.